Logo

Jäikö jotain mielesi päälle?

Ota meihin rohkeasti yhteyttä:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Ylös
 

Rakkausretriitti, 2 yötä 2.-4.11.2018

Ladataan Tapahtumat
 • Tämä tapahtuma on mennyt.
02 marras

Rakkausretriitti, 2 yötä 2.-4.11.2018

marraskuu 2, 2018 - marraskuu 4, 2018    Varaa: Siirry FitFarmin verkkokauppaan

Kenelle Arkea pakoon -retriitti on tarkoitettu

Mielen Päällä – Rakkausretriitti

Tämä vuoden 2018 viimeinen retriitti tarjoaa sinulle nainen tai mies ihanteellisen ympäristön ja mielentilan, jossa voit rauhassa pysähtyä ilman häiriötekijöitä tai velvollisuuksia. Rakkausretriitissä sinulla on mahdollisuus laskeutua kohti todellista itseäsi, jolloin voit löytää parhaat voimavarasi. Mitä haluat aidosti? Mihin asioihin voit vaikuttaa? Mikä sinut tekee onnelliseksi? Elätkö elämääsi jonkun ulkopuolisen asettamien standardien mukaan? Mitä tarkemmin tiedät millaisia vahvuuksia ja heikkouksia sinulla on, sitä paremmin pystyt vastaamaan omiin tarpeisiisi ja muokkaamaan käyttäytymistäsi. Kun opit itsetuntemusta, ymmärrät oman vastuusi siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Kaikista rakkauden muodoista yksi tärkeimpiä, mutta monelle vieraimpia on rakkaus itseä kohtaan. Opit retriitin aikana arvostamaan ja rakastamaan itseäsi. Silloin on helpompi päästää irti asioista, jotka ehkä vielä estävät parasta tulemasta esiin. Kun rakastat itseäsi, opit myös rakastamaan muita koko sydämestäsi. Elämä tapahtuu tässä hetkessä. Elämäsi on tässä ja nyt! Haluamme tarjota kotiin vietäväksi eväitä ja paljon rakkautta, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen.

Rakkauden antaminen ihmissuhteissa on monimutkaista ja se estää monia saamasta ansaitsemansa hyvää elämää. Monimutkaisuus johtuu kuitenkin vain siitä, että ihmiset eivät ole ymmärtäneet mitä rakkauden antaminen muille tarkoittaa. Se, että yrittää muuttaa toista ihmistä ei ole rakkauden antamista. Rakkautta ei myöskään ole toisen arvotelu, valittaminen, nalkuttaminen, mustasukkaisuus, omistushalu tai toisesta vikojen etsiminen. Intiimin suhteen loppuminen on monille ihmisille äärimmäisen vaikeaa. Ero on katkera pala niellä, kun sydän on murskana. Silloin on kuitenkin kunnioitettava toisen vapautta ja oikeutta hänen omiin valintoihinsa. Viikonloppu tulee olemaan tunteikas ja hyvin syvällinen. Tämä retriitti antaa sinulle mahdollisuuden pysähtymiselle ja itsesi kuuntelemiselle.

 

Mitä saan retriitistä?

Retriitti tarjoaa sinulle mahdollisuuden nähdä elämäsi uudella tavalla ja opit rakastamaan ja kohtelemaan itseäsi hyvin. Retriitissä opastamme sinulle meditaation perusteet ennen ensimmäistä varsinaista mediaatioharjoitusta. Aiemmalla meditaatiokokemuksella ei ole merkitystä. Jos haluat lisätietoa meditaatiosta ja kokea sen hyvinvointia parantavan vaikutuksen, tarjoaa retriitti siihen erinomaisen tilaisuuden. Kaikkien retriitin aikana tehtävien hengitys-, rentoutus- ja läsnäoloharjoitusten tarkoituksena on auttaa sinua kehittämään onnellisuustaitojasi ja vahvistamaan sinua henkisesti. Saat harjoituksista suurimman hyödyn, kun jatkat oppimaasi arjessa. 

Luentojen sisältö pohjatuu niin tutkimustietoon, kuin käytännön elämäänkin. Teemme paljon itsetuntoa ja itsetuntoa vahvistavia harjoituksia. Tyhjentämällä kovalevyäsi sinulla on mahdollisuus antaa tilaa uusille ideoille ja oivalluksille, jotka saattavat hiljaisuudessa pulpahtaa mieleesi kuin itsestään.

 

Hyvää oloa hiljaisuudesta

Retriitin ajaksi suljemme puhelimet ja tietokoneet, sekä muut ulkoiset ärsykkeet. Vietämme retriitin hiljaisuudessa, jotta pystyt suuntaamaan täyden huomiosi itseesi ja omaan kokemukseesi. Voit tulla paikalle yksin tai ystäväsi kanssa. Jos saavut ystäväsi kanssa huomoithan, että tulette viettämään retriitin pääosin omissa oloissanne ja majoitutte omissa huoneissanne. Kyseessä ei siis ole ”kaveriviikonloppu, jossa höpistään ja tarinoidaan”.

Retriitissä yksin vietetyn ajan osuus on tärkeää. Tulet viettämään aikaa ilman häiriötekijöitä ja opit vapautumaan syyllisyydestä, että et tee mitään. Tämä on sinun omaa aikaasi, jolloin voit tehdä mitä haluat: voit nukkua, levätä, viettää aikaa luonnossa, meditoida tai vaikkapa piirtää. Päätät itse, mitkä ohjatut tunnit haluat retriitin ohjelmistosta valita. Retriitin ohjelma on täysin vapaaehtoista ja haluamme, että teet juuri niitä asioita, kuin sinusta hyvältä tuntuu. Jos kaipaat paikkaa, jossa voit jutella muiden kanssa, tämä retriitti ei ole sopiva vaihtoehto. Retriitissä ei ole varattu erikseen henkilökohtaisia keskustelutilaisuuksia ohjaajien kanssa. Jos kuitenkin koet toisen retriittiin osallistuvan kanssa, että haluatte keskustella, voitte sen tehdä niin, että muut retriittiosallistujat voivat säilyttää hiljaisen ympäristön.

Jotta kokemuksesi olisi mahdollisimman hyvä, järjestämme retriitit aina pienelle osallistujajoukolle. Maksimiosallistujamäärä on 20.

 

Laadukasta sisältöä ja miellyttäviä oppimiskokemuksia 

Retriitin sisällöstä vastaavat kokeneet retriittiohjaajat Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen (FM). Ohjattujen tuntien aikana käydään läpi itsetuntemuksen, onnellisuuden ja elämänilon rakenteita ja niitä vahvistavia toimintamalleja, joita voimme opetella ja vahvistaa. 

Ote ohjaajien pian julkaistavasta Rakkauden Voimakirjasta: ”On tavallista ajatella, että rakkaus tuo onnen vasta sen jälkeen, kun on löytänyt rinnalleen toisen ihmisen. On kuitenkin osoitettu, että tilanne on yleensä päinvastoin. Arvostettu psykologian professori Sonja Lyubomirsky kollegoineen on todennut, että kun olemme aidosti onnellisia ja voimme henkisesti hyvin, on todennäköisempää löytää ihmissuhde ja myös nauttia siitä enemmän. Lyubomirskyn mukaan onnelliset ihmiset pärjäävät elämässään paremmin. Niinpä ensimmäinen ja tärkein asia on ottaa vastuu omasta onnellisuudestaan. Se lisää esimerkiksi todennäköisyyttä löytää kumppani ja saada tyydyttävä parisuhde.

Retriitin teemat perustuvat tieteellisen näytön vahvistamiin onnellisuuden osatekijöihin. Autamme uuden oppimisessa toimivimpia harjoituksia teemme oppimisesta miellyttävää. Yksi avainteemoistamme on kiitollisuus, jolla on keskeinen vaikutus hyvinvointimme lisäämisessä.

Kaikki harjoitukset opetetaan käytännönläheisellä tavalla. Saat retriitin myötä kokonaisvaltaisen ymmärryksen siitä, mitä sinun kannattaa tehdä arjessa, jotta elämäsi olisi mahdollisimman onnellista. Annamme työkaluja, jotta voit käyttää oppimiasi asioita arkisissa elämäntilanteissa, työssä ja vapaa-ajalla.

 

Tee olosi mukavaksi

Retriitin ohjelma on suunniteltu niin, että saavutat tilan, jossa olosi on rentoutunut ja mielesi on kirkas. Voit osallistua kaikille tunneille ja meditaatioharjoituksiin, tai jättää jonkun osuuden väliin ja viettää tuon ajan tehden sitä, mikä tuntuu hyvältä.  Huomaat pian, miten helpottavaa on viettää yhteisiä hetkiä hiljaisuudessa ja siitä, miten ihanaa onkaan vain olla ja hengitää. Meditaation kuuluu tuntua luonnolliselta ja hyvältä, eikä harjoittelun tule aiheuttaa ahdistusta. Autamme Sinua etsimään hyvän asennon, jossa voit rentouttaa kehosi ja mielesi. Tätä varten salissa on tyynyjä, makuualustoja, meditaatiojakkaroita ja tuoleja.

 

Missä retriitti pidetään?

Retriittipaikkanamme on Hauhossa luonnonrauhassa sijaitseva korkeatasoinen Hahkialan Uiskolan hyvinvointikeskus. Retriitin ajan koko alue on varattu vain retriittivieraiden käyttöön. Retriitissä et voi tulla häirityksi ulkopuolisten toimesta ja voit nauttia alueen rauhasta. Haihkialan Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen kaupungeista Kirrisen rannalla, ja sen ympäröivä luonto antaa mahdollisuuden rentouttaviin luontoelämyksiin tai pelkästään maisemista nauttimiseen. Uiskolassa on upea kelluva sauna, joka lämmitetään iltakäyttöön paljun kanssa. Monille retriittivieraille pulahtaminen puhtaaseen veteen on iso osa retriitin puhdistavaa kokemusta. Talvella järjestämme mahdollisuuden avantouintiin.

 

Mitä retriitissä syödään?

Retriitin ateriat ovat valmistettu parhaista raaka-aineista, jotka tulevat niin läheltä kuin mahdollista. Raaka-aineet ovat tuoreita ja leipä ja leivonnaiset tehdään pääasiassa alusta alkaen itse. Kala nousee Hauhon vesistä, juurekset lähituottajien pelloilta ja yrtit keittiön yrttipuutarhasta. Ruokailu järjestetään hiljaisuudessa lasiterassilla upeiden maisemien ympäröimänä.
Ruokailujen tavoitteena on edistää vieraiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Parhaista raaka-aineista sydämellä valmistettu ja kiireettä nautittu ruoka on omiaan edistämään virkistäytymistä. Ruoka on puhdasta ja ravitsee koko kehoa. Retriitin aikana pyritään välttämään valkoista sokeria ja punaista lihaa.

 

Miten retriitissä majoitutaan?

Retriittiin kuuluu kaksi majoitusyötä ja majoitus omassa hotellitasoisessa huoneessa. Huoneisiin kuuluvat liinavaatteet, pyyhkeet sekä oma WC ja suihku. Ikkunoista avautuu kaunis maisema Kirrisen järvelle. Haluamme taata vieraillemme yksityisyyden ja siksi majoittuminen omassa huoneessa on retriitin onnistumisen kannalta tärkeää. Retriitin tarkoituksena on auttaa sinua kehittämään kykyäsi kokea rakkautta, elämäniloa ja mielenrauhaa joka hetki.

 

Mitä retriittiin tarvitaan mukaan?

 • Rennot ja mukavat vaatteet
 • Villasukat
 • Uima-asu
 • Saunatarvikkeet
 • Herätyskello. (Voimme myös herättää sinut)
 • Lämmintä vaatetta
 • Hyvät kengät metsässä kävelyyn

Mitä tarjoamme retriitissä?

 • Täysihoidon koko retriitin ajaksi
 • Majoituksen laadukkaassa omassa huoneessa, jossa oma WC ja suihku
 • Meditaatiotilan, josta voi lainata joogamattoja, meditaatiojakkaroita sekä vilttejä
 • Mahdollisuuden saunomiselle ja uimiselle

Mitä emme suosittele otettavaksi mukaan retriittiin?

 • Päihteet
 • Elektroniset laitteet (padit, mp3-soittimet, tietokoneet jne. )
 • Kirjat, lehdet, sanomalehdet ja muut häiriötekijät
 • Kännykän suljet sen jälkeen kun olet päässyt mukavasti majoittumaan.Sinut tavoittaa tarvittaessa retriittikeskuksen päivystysnumerosta, jonka saat edellisviikolla ennen retriitin alkua. Annathan numeron lähtiessäsi niille ihmisille, joiden haluat sinun tavoittavan retiitin aikana

 

Tarkista motivaatiosi ennen retriitin varaamista

Jos tulet retriittiin siksi, että haluat oppia olemaan tekemättä mitään ja haluat viettää aikaasi vain itsesi kanssa, tulet rakastamaan retriittikokemustasi. Opit nauttimaan meditaatiosta ja ymmärrät miksi kannattaa tehdä töitä oman itsensä kanssa ja ymmärrät omaa mieltäsäi paremmin.

Jos siis mielenkiintosi on aitoa ja etsit rauhaa, sinulla tulee olemaan upeaa aikaa kanssamme. Jos ”et ole varma”, ”haluat tappaa aikaa”, tai ”ei ole mitään parempaa tekemistä” ethän haaskaa aikaasi kanssamme. Meidän tavoitteemme on opettaa saavuttamaan sinua syvä ja rauhallinen hyvänolontunne.

 

Retriittiin lähteminen tarkoittaa, että sinun tulisi olla valmis tekemään työtä itsesi kanssa. Retriitin aikana opit, miten lepäät itsesi sisällä ja tämän tulisikin olla pääasia. Tämä ei tarkoita sitä että sinun täytyy pysyä huoneessasi – voit vapaasti nauttia ajastasi juuri sinulle sopivalla tavalla. Pysy kuitenkin Uiskolan läheisyydessä.

 

Huomioithan, että tulet viettämään aikaa yksin ja hakemaan voimaa ja vastauksia itsestäsi. Jos siis koet kaipaavasi keskustelukumppania, tämä retriitti ei ole paras vaihtoehto. Tiimimme on toki paikalla koko retriitin ajan, mutta tarkoitus on viettää aikaa ohjattujen tuntien ja meditaation lisäksi hiljaisuudessa.

 

Henkisyys on voimavara, jota voit itse vahvistaa ja jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois.

Reflektoimalla itse omia kokemuksiasi ja harjoitteluasi saat retriitistä eniten hyötyä. Tarkoituksemme on mahdollistaa kaikille osallistujille mahdollisuus olla ja nauttia hiljaisuudesta mahdollisimman paljon. Mikäli haluat jutella, saat rintamerkin, jota voit pitää rinnassa kun hyvältä tuntuu. Tämä on merkki muille, että kaipaat juttuseuraa tai voit halutessasi keskustella toisten halukkaiden osallistujien kanssa. On tärkeää kunnioittaa muiden retriittiä. Siksi turhan äänekäs pölinä ja kännykän käyttö muiden aikana tekee muiden olon hankalaksi. Jos heittäydyt mielenkiintoiseen keskusteluun muiden osallistujien kanssa se toki sopii, kunhan huolehdit, ettei keskustelutuokionne häiritse muita.

 

Jos epäröit, puhu kanssamme

Jos sinulla on ongelmia ja joku juttu ei oikein toimi tai tuntuu ikävältä, kerro se meille. Olet sitten tyytyväinen tai tyytymätön johonkin voimme auttaa vain, jos kerrot sen meille selvästi. Olemme paikalla sinua varten, joten kysy rohkeasti meiltä. Autamme sinua mielellämme elämään ja harjoituksiin liittyvissä asioissa. Majoitustilan oma henkilökunta pitää huolta ympäristöstä, joten kerro heille, jos tarvitset jotain siihen liittyen.

 

Muista hemmotella itseäsi

Retriitin aikana sinulla on mahdollisuus varata pieni hemmotteluhetki itsellesi lisämaksusta. Hoidot sopivat sinulle, kun haluat hemmottelua niin mielelle kuin kehollekin. Huomioimme sinut kokonaisvaltaisesti ja hoito kietoo sinut varmasti lempeään syleilyynsä.

Hoidot tehdään rauhallisissa huoneissa. Lähdet hoidosta hymyilevänä, levänneenä ja hyvinvoivana. Mielesi on rentoutunut ja rauhallinen.

Voit halutessasi varata hoidot jo ennen retriittiä ja saat niistä lisätietoa viikkoa ennen retriitin alkua. Hinnat 30-80€ hoidosta ja kestosta riippuen.

 

Retriitin ruokailut

Uiskolan ravintola valmistaa laadukkaat ateriat retriitin aikana olevan satokauden ja raaka-aineiden saatavuuden mukaisesti. Retriitissä ei tarjoilla punaista lihaa. Ruokavalio koostuu kasviksista, kanasta ja kalasta. Retriitin aikana pyritään välttämään valkoista sokeria.

Kaikki ateriat sisältyvät retriitin hintaan. Tarjolla on myös gluteenittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Pyydämme allergioista tiedon lähenpänä retriitin alkua sähköpostitse.

 

Retriittiin saapuminen

Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen isoimmista kaupungeista. Hyvinvointikeskus sijaitsee osoitteessa Viittakiventie 75, Hauho.

Hämeenlinnasta Uiskolaan ajomatka on puoli tuntia ja Helsingistä puolitoista. Tampereelta ja Lahdesta Uiskolaan ajaa tunnissa. Tulet saamaan ennen retriitin alkua alueen kartan ja pysäköintipaikalta on selvät opasteet päärakennukseen, josta saat avaimet omaan huoneeseesi.

 

Retriitin ohjelma

PERJANTAI   Majoittuminen

17-18 Aloitusinfo käytännön asioista ja ohjeistus meditaatioon. Ensimmäinen meditaatioharjoitus.

18-19 Illallinen

18.30-21 Sauna

21.15-21.30 Hyvän yön rentoutus

 

LAUANTAI  Aamumeditaatio

9-10 Aamupala

10-11 Ohjattu tuokio

12-13 Lounas

15 Kahvihetki

15.30-17 Ohjattu tuokio

18-19 Illallinen

18.30-21 Sauna ja palju lämpimänä

 

SUNNUNTAI  Aamumeditaatio

9-10 Aamupala

11-12 Ohjattu tuokio

12-13 Lounas

13-14 Retriitin lopetus

14 Kotimatkalle

Iltapalan voit nauttia perjantaina ja lauantaina omaan tahtiisi.

Retriitin tiedot

Ajankohta: marraskuu 2, 2018 - marraskuu 4, 2018
Hinta: 390€ sis. alv
Sijainti: HAHKIALAN UISKOLA
Osoite: Viittakiventie 75
Järjestäjän nimi: Mielen Päällä
Puhelinnumero: 040 487 8010