Logo

Jäikö jotain mielesi päälle?

Ota meihin rohkeasti yhteyttä:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Ylös
 

Onnellinen parisuhde -retriitti 21.-23.9.2018

Ladataan Tapahtumat
 • Tämä tapahtuma on mennyt.
21 syys

Onnellinen parisuhde -retriitti 21.-23.9.2018

syyskuu 21, 2018 - syyskuu 23, 2018    Varaa: Siirry FitFarmin verkkokauppaan

Kenelle Onnellinen parisuhde -retriitti on tarkoitettu?

Mielen Päällä – Onnellinen parisuhde -retriitti järjestetään tunnelmallisessa maalaisympäristössä Hahkialan Uiskolassa. Viikonloppu on tarkoitettu pariskunnille, jotka haluavat rakentaa yhdessä onnellisempaa elämää.

Retriitti antaa molemmille mahdollisuuden pysähtyä ilman häiriötekijöitä tai arjen velvollisuuksia. Voitte nauttia yhdessä vietetystä ajasta lempeässä ja levollisessa mielentilassa. Retriitin ohjelma on huolellisesti suunniteltu parisuhteen hyvinvoinnin kehittämiseksi ystävyyden ja läheisyyden avulla. Retriitti auttaa molempia oppimaan uusia tapoja parisuhteen yhteisen sävelen vahvistamiseksi.

Tämä pienelle osallistujamäärälle rajattu parisuhderetriitti tarjoaa ihanteellisen ympäristön ainutlaatuiselle yhteiselle kokemukselle, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen.

 

Retriitin teemat

Ystävyys & Myötätunto

Rakkauden kokeminen on välttämätön osa hyvinvoivaa parisuhdetta ja sen puuttuminen estää monia nauttimasta ansaitsemastaan onnellisesta elämästä. Kiireisen elämän keskellä unohdamme helposti, miten pienillä asioilla on helppo tuottaa toiselle iloa. Myötätunnon vahvistaminen vahvistaa parisuhteen onnellisuutta. Kun voimme luottaa toisen myötätuntoon, on helpompi olla avoin ja rehellinen myös vaikeista ja ikävistä asioista yhdessä puhuttaessa. Ystävyys luo pohjan rakkaudellisempaan parisuhteeseen, jossa voi kokea aitoa iloa toisen onnesta. Retriitti auttaa syventämään ystävyyttä ja vahvistamaan parisuhdetta rakkaudellisten tekojen kautta arjessa.

Kommunikaatio & kunnioitus

Parisuhteessa ajaudutaan konfliktiin, jos ei osata kunnioittaa toisen vapautta ja oikeutta omiin valintoihinsa. Parisuhteessa toisen muuttaminen johtaa aina yhteentörmäykseen. Rakkautta ei myöskään ole toisen arvostelu, valittaminen, nalkuttaminen, mustasukkaisuus, omistushalu tai toisesta vikojen etsiminen. Retriitissä käsitellään tapoja kuunnella, ymmärtää ja tukea toista sekä keinoja vahvistaa yhdessä parisuhdetta. Retriitti ei tarjoa terapiaa, vaan mahdollisuuden löytää yhteinen sävel, jonka avulla parisuhteen haasteista on helpompi päästä yli.

Läsnäolo & jaetut kokemukset

Parisuhteen nykyhetki on sen paras hetki. Muistatteko vielä, miltä tuntui kun olitte vastarakastuneet? Arki tuo mukanaan usein haasteensa ja väsymys, kiire, stressi ja paineet saavat intohimon katoamaan suhteesta. Tuntuu, että arjesta ei löydy aikaa parisuhteen ylläpitoon. Tilanne on jumissa, eikä edes tiedä mistä aloittaisi parisuhteen elvyttämisen. Viikonlopun aikana teillä on aikaa vain toisillenne ilman arjen tuomia velvoitteita ja haasteita.

Parisuhde elää ja kehittyy jatkuvasti sen osapuolten mukana. Yhteiset kokemukset ja oppiminen vahvistavat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja lisäävät parisuhteen merkityksellisyyttä ajan kuluessa. Retriitti voi olla parisuhteen yksi merkityksellisimmistä yhteisistä kokemuksista ja toimien uuden onnellisemman yhteisen elämän alkupisteenä.

Läheisyys & Intohimo

Kosketteletteko vielä toisianne? Tiedättekö mistä toinen nauttii? Parisuhteen liekkiin tarvitaan kahden ihmisen läheisyyttä. Suhde, josta puuttuu lämpöä muuttuu helposti ajan saatossa yhteiseksi asuinjärjestelyksi ja laskujen jakamiseksi. Suhteen alkuvaiheen huuma vie valitettavan usein mennessään myös läheisyyden ja kosketuksen. Retriitissä läheisyysharjoitukset auttavat poistamaan turhan etäisyyden väliltänne ja tuovat lämpöä ja välittämistä parisuhteeseen.

 

Retriitin sisältö

Minkälaisia harjoituksia retriitissä on?

Retriitin ohjelma koostuu luennoista, joiden sisältö perustuu tieteelliseen näyttöön sekä harjoituksista. Ohjatuilla tunneilla harjoittelemme läsnäolo-, läheisyys ja meditaatioharjoituksia. Aiempaa kokemusta meditaatiosta ei tarvita, sillä opastamme retriitin alussa meditaation perusteet. Jaamme myös pariskunnille harjoituksia, joita voitte kokeilla rauhassa kahden kesken. Retriitti tarjoaa erinomaisen tilaisuuden kokea meditoinnin hyvinvointia parantavan vaikutuksen yhdessä kumppanisi kanssa.

Retriitin aikana tehdyt harjoitukset auttavat pariskuntia vahvistamaan parisuhdetta. Saatte harjoituksista suurimman hyödyn, kun jatkatte oppimaanne arjessa. Monipuolisen sisällön avulla halutaan avata uusia näkökulmia ja tapoja onnellisuuden vahvistamiseen. Haluamme tarjota pareille kotiin vietäväksi eväitä ja paljon rakkautta, jotka kantavat pitkälle.

 

Retriitissä opit:

 • Syventämään ystävyyttä välillänne
 • Parantamaan keskinäistä ymmärrystä ja kommunikaatiota
 • Virkistämään parisuhteen intohimoa
 • Käsittelemään parisuhteen konflikteja, jotka muuttuvat molempia vahvistaviksi kokemuksiksi
 • Vahvistamaan parisuhteen arvopohjaa ja yhteistä hyvinvointia
 • Tekemään hellyys- ja läsnöoloharjoituksia

Retriitin ajaksi suljemme puhelimet ja tietokoneet, sekä muut ulkoiset ärsykkeet. Tarvittaessa teidät tavoittaa päivystyspuhelimesta, jonka numeron saatte ennen retriitin alkua kotiin jätettäväksi. Vietämme retriitin rauhallisessa ja tunnelmallisessa ympäristössä, jotta pystyt suuntaamaan täyden huomiosi itseesi, kumppaniisi ja yhdessä jakamiinne kokemuksiin. Retriitin ohjelma on rakennettu niin, että saatte viettää riittävästi aikaa kahden kesken.

Uskomme, että retriitti on paras lahja, jonka voitte parisuhteellesi antaa. Retriitti on ainutlaatuinen mahdollisuus syventää parisuhdetta ja auttaa löytämään kipinän tai vahvistamaan sitä entisestään. Retriitti antaa mahdollisuuden jättää yhdessä taakse kaiken sen, mikä ei enää palvele suhdettanne. Läheisyysharjoituksissa vahvistetaan parin välistä yhteyttä halaamalla, silmiin katsomalla ja kosketusharjoituksilla. Ohjattujen tuntien aikana ainoastaan tutustutamme harjoituksiin ja harjoittelu omalla ajalla tehdään intiimisti kahden kesken. Yhteisillä tunneilla pidetään siis vaatteet visusti päällä, eivätkä pariskunnat ole tekemisissä muiden retriitin osallistujien kanssa.

Retriitissä kahden kesken vietetyn ajan osuus on tärkeää. Tulette viettämään aikaa ilman häiriötekijöitä ja opitte vapautumaan syyllisyydestä, että ette tee mitään. Viikonlopun aikana siis laiskotellaan luvan kanssa. Ette käsittele mitään kahdenkeskeisiä asioita julkisesti retriitin aikana. Ohjattujen tuntien ohjelma on suunniteltu niin, että niissä harjoitellaan sekä yksin että yhdessä ja voitte vapaasti valita, mille ohjatuista tunneista osallistutte. Retriitin ohjelma on täysin vapaaehtoista ja haluamme, että teette juuri niitä asioita, jotka hyvältä tuntuvat. Jos kaipaatte paikkaa, jossa haluatte jutella ja viettää aikaa muiden pariskuntien kanssa, tämä retriitti ei ole sopiva vaihtoehto. Retriitissä ei ole varattu erikseen henkilökohtaisia keskustelutilaisuuksia ohjaajien kanssa. Ohjaajat ovat kuitenkin paikalla koko retriitin ajan, eli aina voite tulla jakamaan mielen päällä olevia asioita.

Retriitin myötä saatte kokonaisvaltaisen ymmärryksen siitä, miten toimia arjessa, jotta yhteinen elämä olisi mahdollisimman onnellista. Retriittin aikana löydätte työkaluja, jotka siirtävät opitut asiat myös arkeen retriitin jälkeen.

 

Retriitin ohjaajat

Retriitin sisällöstä vastaavat Jutta Gustafsberg ja Juha Rouvinen. Aikaisemmissa suhteissa opitut virheet, erot ja menetykset ovat johtaneet nykyiseen onnelliseen suhteeseen, jonka ylläpitäminen ja muiden auttaminen on heille yhteinen intohimo. Molemmilla on vetäjillä vuosien kokemus meditaatiosta ja läsnäolotaitojen harjoittamisesta. Jutta valmistui juuri seksuaaliterapeutiksi ja pari kirjoittaa ensimmäistä yhteistä syksyllä ilmestyvää kirjaansa rakkaudesta ja parisuhteen hyvinvoinnista yhdessä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Retriitin sisältö on tieteellisen näytön ja tutkimustiedon, ulkomailla suoritettujen koulutusten ja ennen kaikkea käytännön elämässä toimivaksi todettujen harjoitusten yhdistelmä. Kaikki harjoitukset opetetaan käytännönläheisellä tavalla.

 

Missä retriitti pidetään?

Retriittipaikkanamme on Hauholla luonnonrauhassa sijaitseva upea Hahkialan Uiskola. Retriitin ajan koko alue on varattu vain retriittivieraiden käyttöön. Retriitissä ette voi tulla häirityksi ulkopuolisten toimesta ja voitte nauttia alueen rauhasta. Hahkialan Uiskola ja sen ympäröivä luonto antavat mahdollisuuden rentouttaviin luontoelämyksiin tai pelkästään maisemista nauttimiseen.

Mitä retriitissä syödään?

Retriitin ateriat ovat valmistettu parhaista raaka-aineista, jotka tulevat niin läheltä kuin mahdollista. Raaka-aineet ovat tuoreita ja leipä ja leivonnaiset tehdään pääasiassa alusta alkaen itse. Kala nousee Hauhon vesistä, juurekset lähituottajien pelloilta ja yrtit keittiön yrttipuutarhasta. Ruokailu järjestetään hiljaisuudessa lasiterassilla upeiden maisemien ympäröimänä.

Ruokailujen tavoitteena on edistää vieraiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Parhaista raaka-aineista sydämellä valmistettu ja kiireettä nautittu ruoka on omiaan edistämään virkistäytymistä. Ruoka on puhdasta ja ravitsee koko kehoa. Retriitin aikana pyritään välttämään valkoista sokeria ja punaista lihaa. Ruokavalio koostuu kasviksista, kanasta ja kalasta. Retriitin aikana pyritään välttämään valkoista sokeria. Uiskolan ravintola valmistaa laadukkaat ateriat retriitin aikana olevan satokauden ja raaka-aineiden saatavuuden mukaisesti.

Kaikki ateriat sisältyvät retriitin hintaan. Tarjolla on myös gluteenittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Pyydämme allergioista tiedon lähenpänä retriitin alkua sähköpostitse.

 

Miten retriitissä majoitutaan?

Retriittiin kuuluu ikimuistoinen majoituskokemus kahden hengen hotellitasoisissa huoneissa. Huoneisiin kuuluvat liinavaatteet, pyyhkeet sekä oma WC ja suihku. Retriitin tarkoituksena on auttaa teitä kehittämään kykyä kokea rakkautta, elämäniloa ja mielenrauhaa joka hetki. Olemme varanneet teille myös henkilökohtaisen saunavuoron kumpanakin iltana. Sauna sijaitsee rauhallisessa järvimaisemassa.

 

Mitä retriittiin tarvitaan mukaan?

 • Rennot ja mukavat vaatteet
 • Villasukat
 • Uima-asu
 • Saunatarvikkeet
 • Herätyskello (Voimme myös herättää teidät)
 • Lämmintä vaatetta
 • Hyvät kengät metsässä kävelyyn
 • Mitä emme suosittele otettavaksi mukaan retriittiin?
 • Elektroniset laitteet (padit, mp3-soittimet, tietokoneet jne. )
 • Kirjat, lehdet, sanomalehdet ja muut häiriötekijät

Tarkoituksemme on mahdollistaa kaikille osallistujille mahdollisuus olla ja nauttia hiljaisuudesta mahdollisimman paljon. On tärkeää kunnioittaa muiden retriittiä. Siksi turhan äänekäs pölinä ja kännykän käyttö muiden aikana tekee muiden osallistujien olon hankalaksi. Jos heittäydytte mielenkiintoiseen keskusteluun muiden osallistujien kanssa se toki sopii, kunhan huolehditte, ettei keskustelutuokionne häiritse muita.

 

 

Retriittiin saapuminen

Hahkialan Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen isoimmista kaupungeista. Osoitte on Viittakiventie 75, Hauho.

Hämeenlinnasta ajomatka on puoli tuntia ja Helsingistä puolitoista. Tampereelta ja Lahdesta ajaa Uiskolaan tunnissa.

 

Retriitin ohjelma

PERJANTAI

15-17 Majoittuminen

17-18 Aloitusinfo käytännön asioista. Ensimmäinen luento ja harjoitus

18-19 Illallinen

18.30-21 Sauna, henkilökohtaiset saunavuorot

21.15-21.30 Hyvän yön rentoutus

 

LAUANTAI

8.30-9 Aamumeditaatio

9-10 Aamupala

10-11 Ohjattu tuokio

12-13 Lounas

Kahvihetki omaan tahtiin

15.30-17 Ohjattu tuokio

18-19 Illallinen

18.30-21 Sauna ja palju lämpimänä, henkilökohtaiset saunavuorot

21.00-21.15 Iltameditaatio

 

SUNNUNTAI

8.30-9 Aamumeditaatio

9-10 Aamupala

11-12 Ohjattu tuokio

12-13 Lounas

13-14 Retriitin lopetus

14 Kotimatkalle

Iltapalan voitte nauttia perjantaina ja lauantaina omaan tahtiinne

 

Hinta 390 €/henkilö sisältäen

 • Täysihoidon koko retriitin ajaksi
 • Majoituksen omassa tunnelmallisessa huoneessa, jossa oma WC ja suihku
 • Mahdollisuuden saunomiselle, paljussa rentoutumiselle ja avantouintiin
 • Ohjatut tunnit ja opetussisältö
 • Intiimin ja yksilöllisen opetuksen pienryhmälle

Aiemman Onnellinen Parisuhde -retriitin osallistujista 100 % suosittelisi kokemusta muillekin ja tyytyväisyys retriitin ohjelmaan oli 9,9/10!

 

Voit maksaa osan Mielen Päällä -retriitin osallistumismaksusta Smartum Saldolla tai Seteleillä.

Täältä voit lukea ohjeet Smartumeilla maksamiseen ja ottaa yhteyttä info@mielenpaalla.fi Voit myös maksaa Klarna-laskulla tai joustavalla Klarna-tilillä.

 

logo_smartum_kay_meilla_pos

Voit maksaa osan (max 195 €) retriitin osallistumismaksusta Smartum Saldolla tai Seteleillä.

Täältä voit lukea ohjeet Smartumeilla maksamiseen: https://www.fitfarm.fi/kauppa/mielen-paalla-onnellinen-parisuhde-21-23-9-2018/ (välilehdeltä: Maksaminen Smartumilla)

Retriitin tiedot

Ajankohta: syyskuu 21, 2018 - syyskuu 23, 2018
Hinta: 390€ sis. alv
Sijainti: HAHKIALAN UISKOLA
Osoite: Viittakiventie 75
Järjestäjän nimi: Mielen Päällä
Puhelinnumero: 040 487 8010