Logo

Jäikö jotain mielen päälle?

Ota meihin rohkeasti yhteyttä:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Ylös

Hahkialan Uiskola

Hahkialan Uiskola on Hauholla sijaitseva korkeatasoinen luonnonrauhassa sijaitseva hyvinvointikeskus. Hahkialan Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen isoimmista kaupungeista.

Hämeenlinnasta Uiskolaan ajomatka on puoli tuntia ja Helsingistä puolitoista. Tampereelta ja Lahdesta Uiskolaan ajaa tunnissa. Retriittien aikana Kirrisenjärven rannalla vieraamme saavat nauttia rauhasta ilman ulkomaailman hälyä. Koko Uiskolan alue on varattu vain retriittivieraiden käyttöön.

Historia

Uiskola kuului Hahkialan kartanolle aina vuoteen 1948 saakka, jolloin silloinen pehtoori sai Uiskolan maa-alueen itselleen eläköitymislahjana. Pehtoori Haukkamaa rakensi maa-alueelle täysihoitolan, Haukkalinnan.

Vuonna 1951 paikka vaihtoi omistajaa ja Uiskola sai arkkitehdin avustuksella uuden ilmeen. Monien vaiheiden ja omistajamuutosten jäljeen paikka on tänäpäivänä upeaksi vanhaa kunnioittaen remontoitu hyvinvointikeskus. Hahkiala elää ympäristönsä ehdoilla. Metsiä hoidetaan monimuotoisuutta vaalien ja riistaa ruokitaan kantojen tukemiseksi. Järven tyyntä vedenpintaa katsellessa mieli pääsee rauhoittumaan täydellisesti.

Majoitus

Uiskolassa on 22 huonetta. Jokaisesta vaalean tyylikkäiksi sisustetuista hotellihuoneesta avautuu kaunis näkymä Kirrisen järvelle. Huoneissa on omat WC- ja suihkutilat. Haluamme taata vieraillemme yksityisyyden ja siksi majoittuminen omassa huoneessa on retriitin onnistumisen kannalta tärkeää.

Ohjatut tunnit

Ohjatut tuntimme pidetään isossa ja korkeassa salissa, josta avautuu silmiä hivelevä järvimaisema. Meditaatiosalin tunnelma rauhoittaa mielen, jolloin harjoituksiin on helppo uppoutua. Uiskolassa on useita paikkoja niin sisä- kuin ulkotiloissa, joissa voi viettää omaa aikaasi nautiskellen hiljaisuudesta.

YMPÄRISTÖ

Hahkialan Uiskolan sijaintee Kirrisen rannalla ja sen ympäröivä luonto antaa mahdollisuuden rentouttaviin luontoelämyksiin. Alueella on mahdolisuus kävellä luonnossa ja nauttia maisemista. Järven rannalta löytyy myös laavu, jossa voi istua illan pimetessä nuotiolla. Uiskolassa on upea kelluva sauna, joka lämmitetään illalla. Pulahtaminen puhtaassa vedessä tekee hyvää. Talvella on mahdollisuus avantouintiin.

Uiskolan ravintola ansaitsee erityiskiitoksen. Parhaista raaka-aineista sydämellä valmistettu ja kiireettä nautittu ruoka on omiaan edistämään yleistä hyvinvointia ja omaa jaksavuutta. Niin ruoka kuin leipä ja leivonnaiset tehdään alusta alkaen itse.

Ruoan on valmistettu parhaista raaka-aineista, jotka tulevat niin läheltä kuin mahdollista. Kala nousee Hauhon vesistä, juurekset lähituottajien pelloilta, omenat Uiskolan omista puista ja yritit keittiön yrttipuutarhasta. Ruokailu tapahtuu lasiterassilla upeissa maisemissa.

Löydä perille

Hahkialan Uiskola
Viitakiventie 75
14700 Hauho