Logo

Jäikö jotain mielesi päälle?

Ota meihin rohkeasti yhteyttä:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Ylös

Retriitin majoitus

Metsänvartijan Tila on idyllinen täydellisesti omassa rauhassaan sijaitseva tunnelmallinen majoituskohde noin 15 kilometrin päässä Hämeenlinnasta. Tilalla ei ole ulkopuolisia ihmisiä, joten voimme taata vieraillemme täydellisen rauhan luonnon helmassa.

Metsänvartijan Tilalla on pitkä historia

Metsänvartijan tila on rakennettu vuonna 1923 ja se sijaitsee Sääjärven rannalla. Tilalla on historiallinen tarina, sillä herrasväki saapui paikalle aikoinaan riistajahtiin pitkin omaa rautatietä 12 kilometrin päässä sijaitsevalta Vanajanlinnalta. Nykyinen metsätie mukailee rautatietä. Kun matkaat tätä tietä, voit jo aistia tulevan kohteen ja siitä huokuvan rauhan.

Perille päästyäsi näet, miten savusauna, puulämmitteinen ulkopalju ja koko Tilan ympäristö rakennuksineen ja rantoineen henkivät aivan omaa tunnelmaansa.

Nautiskele takkatulen äärellä

Rantatalo on Metsänvartijan Tilan tyylikäs ja tunnelmallinen ravintolatila, jossa ruokailemme retriitin aikana. Täällä on mahdollisuus myös viettää aikaa vaikka takkatulen äärellä istuen. Tilan keittiö tarjoaa retriitin aikana kasvisruokaa, joka on valmistettu ammattitaidolla, hyvällä maulla ja aina ensiluokkaisista raaka-aineista.

raivintolatila3

Majoitus

Majoitumme viihtyisissä 2-3 hengen huoneissa. 14 hotellihuonetta sijaitsevat hirsisissä majoitusrakennuksissa luonnonkauniilla paikalla järven rannalla. Vieraillamme on käytössään oma, etelän suuntaan avautuva terassi, josta on näkymä Sääjärvelle.

Savusauna antaa lempeät löylyt

Tilan perinteikkään savusaunan lempeät löylyt hemmottelevat illalla vieraitamme. Pulahtaminen Sääjärveen, palju ja rauhallinen miljöö tuovat hyvän ja tyynen olon. Savusaunan ainutlaatuiset löylyt perustuvat vuosisatojen takaiseen kärsivälliseen lämmitystapaan. Lämmitys kestää tunteja ja häkälöylyjen jälkeen lämmön annetaan siirtyä juuri sopivaksi saunojille.

Mikäli haluat saunoa toisessa rannalla sijaitsevassa saunassa voit lähteä rentouttamaan itseäsi vaikka heti aamutuimaan.

kylpytynnyri

Paikkoja rentoutua ja antaa itselle aikaa

Alueella on useita paikkoja, missä voit viettää rauhassa omaa aikaasi ilman häiriötekijöitä. Tutustuminen luontoon, järvimaiseman katselu, nuotiolla istuskelu ja metsätiellä kävely tekee hyvää niin mielelle kuin sielullekin.

Ohjattuja tunteja sekä sisällä että ulkona

Ohjatut tuntimme teemme säästä riipuen ulkona järvimaisemaa katsellen. Meditaatiosalimme on hyvin tunnelmallinen ja siitä huokuu rauha ja harmonia.

Hemmottelemme Metsänvartijan tilalla sinua niin, että vierailusta tulee ikimuistoinen ja mitä luultavimmin haluat palata vieraaksemme uudelleen.

meditaatio_ulkona
meditaatio

Löydä perille

Metsänvartijan Tila
Haitintie 792
13330 Harviala
Hämeenlinna

HEPONIEMEN HILJAISUUDEN KESKUS

Heponiemen hiljaisuuden keskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, puhdasvetisen Puujärven rannalla Karjalohjalla. Etäisyys Helsingistä 83 km ja Turusta 97 km.

Heponiemessä saat olla kaukana kaikesta kauniin luonnon ympärillä. Voit mennä kävelemään meditaatiopolulle, jota ympäröivät suuret vanhat tammet. Tai voit istua kallioilla katsellen kirkasta Puujärveä. Tämä paikka on uskomaton ja se jättää jälkensä sinuun pysyvästi!

Majoitus

Majoitustilaa löytyy 24 hengelle yhden hengen huoneissa. Jos haluat majoittua ystäväsi kanssa samaan huoneeseen se onnistuu. Majoitusrakennukset ovat hyvin tunnelmallisia. Yhteisissä tiloissa on jääkaapit. Kaikissa huoneissa on oma wc ja suihku.

Lisäksi kesäaikana on käytettävissä kuusi yksinkertaista, mukavuuksia vailla olevaa mökkiä, jotka sijaitsevat aivan veden tuntumassa. Jos haluat siis majoittua eristyksessä kaikista muista, kerro siitä meille, niin toteutamme toiveesi.

UPEA YMPÄRISTÖ JA IKIMUISTOINEN TUNNELMA

Alueella on useita paikkoja, missä voit viettää rauhassa omaa aikaasi ilman häiriötekijöitä. Meditaatiopolun varrelle metsän siimekseen on laitettu penkkejä, joista voit ihailla upeita maisemia. Täällä löydät varmasti itsellesi paikan olla täysin yksin.

Miltä muuten kuulostaisi ruokailun jälkeen jäädä istumaan pehmeän viltin sisälle kääriytyneenä keinutuoliin ihailemaan luontoa? Sekin onnistuu Heponiemessä.
2016-07-14-PHOTO-00000066

Ohjatut tunnit

Ohjatut tuntimme tulemme pitämään paikan kauniissa kappelissa, joka onkin koko keskuksen sydän. Suuresgta ikkunasta saat katsella ympäri vuoden vaihtuvaa luontoa. Keväällä näet luonnon heräävän henkiin. Kesällä silmäsi lepäävät vihreitä puita sekä järveä katsellessasi. Syksyllä ihastelet ruskan värimaailmaa ja talvella valkoisia puita. Astuessasi sisään kappelin ovesta tunnet jo suuren rauhan sisälläsi.

Kesäisisin hyödynnämme myös Heponiemen kaunista luontoa.

Kappeli jumppamatoin

Löydä perille

Heponiementie 21
09120 Karjalohja
(019) 355 185

Etäisyys:
Helsingistä 83 km (50 min), Turusta 97 km, Lohjalta 28 km,
Turku-Helsinki moottoritieltä (n:o E18)

Ilkko

Ilkko on tunnelmallinen omassa rauhassaan sijaitseva ympäri vuoden toimiva kurssikeskus. Ilkko sijaitsee Kangasalla 12 Pitkäjärven rannalla 12 kilometriä Tampereelta. Aluella ei ole ulkopuolisia ihmisiä retriitin aikana, joten voimme taata vieraillemme rauhan luonnon helmassa. Alueella on lukuisia paikkoja, joissa voi hiljentyä, kuten Hiljaisuuden Talo sekä Hiljaisuuden polku.
 
Ilkon kalliolta on noin 40 metrin pudotus järveen. Jääkauden aikainen järvimaisema on mykistävä niin kesällä kuin talvellakin.

Majoitus

Ilkon pihapiirissä sijaitsee kaksi majoitusrakennusta. Majoitumme yhden hengen huoneissa, joissa jokaisessa on oma wc. Rakennuksissa on myös pieni keittiötila ja oleskelutila. Jos haluat majoittua ystäväsi kanssa samaan huoneeseen se onnistuu.

SAUNA

Lempisauna sijaitsee Ilkon pihapiirissä ja sen välittömässä läheisyydessä on lähdelampi, jossa voi kastautua saunomisen yhteydessä ympäri vuoden.
Toinen tunnelmallinen sauna on yli sata vuotta vanha puulämmitteinen sauna, joka sijaitsee rotkon pohjalla Pitkäjärven rannassa.
img_5971

PAIKKOJA RENTOUTUA JA ANTAA ITSELLE AIKAA

Alueella on useita paikkoja, missä voit viettää rauhassa omaa aikaasi ilman häiriötekijöitä. Tutustuminen luontoon tekee hyvää niin mielelle kuin sielullekin.

Ohjatut tunnit

Meditaatiot teemme tunnelmallisessa meditaatiosalissamme, josta huokuu rauha ja harmonia.

Ainutlaatuinen meditaatio kokemus syntyy kellarikirkossa, joka on rakennettu maan alle.

Löydä perille

Ilkon kurssikeskus
Ilkontie 8
36220 Kangasala

Hahkialan Uiskola

Hahkialan Uiskola on Hauholla sijaitseva korkeatasoinen luonnonrauhassa sijaitseva hyvinvointikeskus. Hahkialan Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen isoimmista kaupungeista.

Hämeenlinnasta Uiskolaan ajomatka on puoli tuntia ja Helsingistä puolitoista. Tampereelta ja Lahdesta Uiskolaan ajaa tunnissa. Retriittien aikana Kirrisenjärven rannalla vieraamme saavat nauttia rauhasta ilman ulkomaailman hälyä. Koko Uiskolan alue on varattu vain retriittivieraiden käyttöön.

Historia

Uiskola kuului Hahkialan kartanolle aina vuoteen 1948 saakka, jolloin silloinen pehtoori sai Uiskolan maa-alueen itselleen eläköitymislahjana. Pehtoori Haukkamaa rakensi maa-alueelle täysihoitolan, Haukkalinnan.

Vuonna 1951 paikka vaihtoi omistajaa ja Uiskola sai arkkitehdin avustuksella uuden ilmeen. Monien vaiheiden ja omistajamuutosten jäljeen paikka on tänäpäivänä upeaksi vanhaa kunnioittaen remontoitu hyvinvointikeskus. Hahkiala elää ympäristönsä ehdoilla. Metsiä hoidetaan monimuotoisuutta vaalien ja riistaa ruokitaan kantojen tukemiseksi. Järven tyyntä vedenpintaa katsellessa mieli pääsee rauhoittumaan täydellisesti.

Majoitus

Uiskolassa on 22 huonetta. Jokaisesta vaalean tyylikkäiksi sisustetuista hotellihuoneesta avautuu kaunis näkymä Kirrisen järvelle. Huoneissa on omat WC- ja suihkutilat. Haluamme taata vieraillemme yksityisyyden ja siksi majoittuminen omassa huoneessa on retriitin onnistumisen kannalta tärkeää.

Ohjatut tunnit

Ohjatut tuntimme pidetään isossa ja korkeassa salissa, josta avautuu silmiä hivelevä järvimaisema. Meditaatiosalin tunnelma rauhoittaa mielen, jolloin harjoituksiin on helppo uppoutua. Uiskolassa on useita paikkoja niin sisä- kuin ulkotiloissa, joissa voi viettää omaa aikaasi nautiskellen hiljaisuudesta.

YMPÄRISTÖ

Hahkialan Uiskolan sijaintee Kirrisen rannalla ja sen ympäröivä luonto antaa mahdollisuuden rentouttaviin luontoelämyksiin. Alueella on mahdolisuus kävellä luonnossa ja nauttia maisemista. Järven rannalta löytyy myös laavu, jossa voi istua illan pimetessä nuotiolla. Uiskolassa on upea kelluva sauna, joka lämmitetään illalla. Pulahtaminen puhtaassa vedessä tekee hyvää. Talvella on mahdollisuus avantouintiin.

Uiskolan ravintola ansaitsee erityiskiitoksen. Parhaista raaka-aineista sydämellä valmistettu ja kiireettä nautittu ruoka on omiaan edistämään yleistä hyvinvointia ja omaa jaksavuutta. Niin ruoka kuin leipä ja leivonnaiset tehdään alusta alkaen itse.

UiskolaTakkasauna

Ruoan on valmistettu parhaista raaka-aineista, jotka tulevat niin läheltä kuin mahdollista. Kala nousee Hauhon vesistä, juurekset lähituottajien pelloilta, omenat Uiskolan omista puista ja yritit keittiön yrttipuutarhasta. Ruokailu tapahtuu lasiterassilla upeissa maisemissa.

Löydä perille

Haihkialan Uiskola
Viitakiventie 75
14700 Hauho