Logo

Jäikö jotain mielen päälle?

Ota meihin rohkeasti yhteyttä:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Ylös
 

[PERUTTU] Oivalla Itsestäsi -retriitti

Ladataan Tapahtumat
 • Tämä tapahtuma on mennyt.
03 huhti

[PERUTTU] Oivalla Itsestäsi -retriitti

huhtikuu 3, 2020 - huhtikuu 5, 2020   

RETRIITTI ON PERUTTU POIKKEUSTILANTEEN JOHDOSTA.

Jos olet varannut retriitin, ota yhteyttä nenne.amnell@algu.fi

Pysytään terveinä ja pidetään toisistamme huolta.

on tarkoitettu sinulle, joka haluat elämääsi lisää jaksamista, positiivista energiaa, hyvää oloa ja oivalluksia. Mielen Päällä -retriitti tarjoaa sinulle ihanteellisen ympäristön, jossa voit rauhassa pysähtyä itsesi ääreen ilman häiriötekijöitä tai velvollisuuksia.

Mitä saan retriitistä?

Retriitti tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua itseesi syvemmin, nähdä elämäsi uudella tavalla ja pitää itsestäsi parempaa huolta. Harjoitukset ja ohjatut tunnit saattavat avata uusia näkökulmia omaan elämääsi, ihmisiin, vuorovaikutukseen, tunteisiin, alitajuntaan ja omiin toimintamalleihin ja tapoihin sekä mahdollisuuksiin vaikuttaa omaan elämän suuntaan. Retriitin teemat kumpuavat aidosta elämästä. Voimme oppia ja oivaltaa omista ja toisten
kokemuksista. Elämä on arvokasta! Jokainen päivä on lahja ja tänäänkin on hyvä päivä! Retriitti on hyvin maanläheinen ja helposti lähestyttävä. Vietämme aikaa mahdollisesti myös ulkona laavutulen äärellä, sillä yhteys luontoon ruokkii ja ravitsee meitä.

Hyvää oloa hiljaisuudesta

Retriitin ajaksi suljemme puhelimet ja tietokoneet, sekä muut ulkoiset ärsykkeet. Sinun on mahdollista tehdä retriitistä juuri itsellesi sopiva. Vietämme retriittiä yksin ja yhdessä. Voit siis tulla paikalle yksin, elämänkumppanisi tai ystäviesi kanssa. Retriitissä yksin vietetyn ajan osuus on tärkeää. Tulet myös viettämään aikaa ilman häiriötekijöitä ja opit vapautumaan syyllisyydestä, että et tee mitään. Retriitti on sinun omaa aikaasi, jolloin voit tehdä mitä haluat: voit nukkua, levätä, viettää aikaa luonnossa tai vaikkapa piirtää. Päätät itse, mitkä ohjatut tunnit haluat retriitin ohjelmistosta valita. Retriitin ohjelma on täysin vapaaehtoista ja haluamme, että teet juuri niitä asioita, kuin sinusta hyvältä tuntuu. Hiljaisuus saattaa nostaa mieleen vaikeita, kipeitä ja surullisiakin asioita. Näitä tilanteita varten
on mahdollista varata retriitin ohjaajilta kahdenkeskisiä keskusteluaikoja.

Kokeneet ohjaajat

Retriitin ohjatuista osuuksista vastaavat Mielen Päällä – retriittien vetäjät Mika Peltola ja Nenne Amnell. Mika on hyvinvointialan yrittäjä ja hän on ohjannut yksilöitä, meditaatio- ja rentoutusryhmiä, vetänyt kursseja sekä ohjattuja viikonloppuja jo yli 15 vuotta. Nenne työskennellyt myös yksilöiden ja ryhmien ohjauksen parissa yli kymmenen vuotta.

Palautteita ohjaajille viime retriitistä:
”Kiitos arvostavasta ja turvallisesta tunnelmasta.”
”Luottamus ja hyvä olo oli teidän kanssanne.”
”Tunneälyä molemmilla. Hienosti ohjattu kokonaisuus tilanteita lukien.”
”Teitä on miellyttävä kuunnella ja katsoa teidän synkkaa, sopusointua ja tilanantoa
toisillenne.”
”Tapanne ohjata, opastaa ja olla läsnä on hämmästyttävää.”
”Mikan rauhoittavaa ääntä voisi purkittaa.”

Tee olosi mukavaksi

Retriitin ohjelma on suunniteltu niin, että saavutat tilan, jossa olosi on rentoutunut ja mielesi on kirkas. Voit osallistua kaikille tunneille tai jättää jonkun osuuden väliin ja viettää tuon ajan tehden sitä, mikä tuntuu hyvältä.

Missä retriitti pidetään?

Retriittipaikkanamme on Hauhossa luonnonrauhassa sijaitseva korkeatasoinen Hahkialan Uiskolan hyvinvointikeskus. Retriitin ajan koko alue on varattu vain retriittivieraiden käyttöön. Retriitissä et voi tulla häirityksi ulkopuolisten toimesta ja voit nauttia alueen rauhasta. Haihkialan Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen kaupungeista Kirrisen rannalla, ja sen ympäröivä luonto antaa mahdollisuuden rentouttaviin luontoelämyksiin tai
pelkästään maisemista nauttimiseen. Uiskolassa on upea kelluva sauna, joka lämmitetään iltakäyttöön paljun kanssa. Monille retriittivieraille pulahtaminen puhtaaseen veteen on iso osa retriitin puhdistavaa kokemusta. Talvella järjestämme mahdollisuuden avantouintiin.

Mitä retriitissä syödään?

Retriitin ateriat ovat valmistettu parhaista raaka-aineista, jotka tulevat niin läheltä kuin mahdollista. Raaka-aineet ovat tuoreita ja leipä ja leivonnaiset tehdään pääasiassa alusta alkaen itse. Kala nousee Hauhon vesistä, juurekset lähituottajien pelloilta ja yrtit keittiön yrttipuutarhasta. Ruokailu järjestetään hiljaisuudessa lasiterassilla upeiden maisemien ympäröimänä. Ruokailujen tavoitteena on edistää vieraiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Parhaista raaka-
aineista sydämellä valmistettu ja kiireettä nautittu ruoka on omiaan edistämään virkistäytymistä. Ruoka on puhdasta ja ravitsee koko kehoa. Retriitin aikana pyritään välttämään valkoista sokeria ja punaista lihaa.

Miten retriitissä majoitutaan?

Retriittiin kuuluu kaksi majoitusyötä ja majoitus omassa hotellitasoisessa huoneessa. Huoneisiin kuuluvat liinavaatteet, pyyhkeet sekä oma WC ja suihku. Ikkunoista avautuu kaunis maisema Kirrisen järvelle. Haluamme taata vieraillemme yksityisyyden ja siksi majoittuminen omassa huoneessa on retriitin onnistumisen kannalta tärkeää. Retriitin tarkoituksena on auttaa sinua kehittämään kykyäsi kokea rakkautta, elämäniloa ja mielenrauhaa joka hetki.

Mitä retriittiin tarvitaan mukaan?

 • Rennot ja mukavat vaatteet
 • Villasukat
 • Uima-asu
 • Saunatarvikkeet
 • Herätyskello. (Voimme myös herättää sinut)
 • Lämmintä vaatetta
 • Hyvät kengät metsässä kävelyyn (jos haluat ulkoilla omatoimisesti)

Mitä tarjoamme retriitissä?

 • Täysihoidon koko retriitin ajaksi
 • Majoituksen laadukkaassa omassa huoneessa, jossa oma WC ja suihku
 • Meditaatiotilan, josta voi lainata joogamattoja, meditaatiojakkaroita sekä vilttejä
 • Mahdollisuuden saunomiselle ja uimiselle

 

Mitä emme suosittele otettavaksi mukaan retriittiin?

 • Päihteet
 • Elektroniset laitteet (padit, mp3-soittimet, tietokoneet jne. )
 • Kirjat, lehdet, sanomalehdet ja muut häiriötekijät

Kännykän voit sulkea sen jälkeen kun olet päässyt mukavasti majoittumaan. Sinut tavoittaa tarvittaessa retriittikeskuksen päivystysnumerosta, jonka saat edellisviikolla ennen retriitin alkua. Annathan numeron lähtiessäsi niille ihmisille, joiden haluat sinun tavoittavan retriitin aikana.

Tarkista motivaatiosi ennen retriitin varaamista

Jos tulet retriittiin siksi, että haluat oppia olemaan tekemättä mitään ja haluat viettää aikaasi vain itsesi kanssa – uskomme, että viihdyt.

Retriittiin lähteminen tarkoittaa, että sinun tulisi olla valmis tekemään työtä itsesi kanssa. Retriitin aikana opit, miten lepäät itsesi sisällä ja tämän tulisikin olla pääasia. Tämä ei tarkoita sitä että sinun täytyy pysyä huoneessasi – voit vapaasti nauttia ajastasi juuri sinulle sopivalla tavalla. Pysy kuitenkin Uiskolan läheisyydessä. Itsetuntemus on voimavara, jota voit itse vahvistaa ja jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois. Reflektoimalla itse omia kokemuksiasi ja harjoitteluasi saat retriitistä eniten hyötyä. Tarkoituksemme on mahdollistaa parempi itsesi kuuleminen ja näkeminen ilman jokapäiväisiä ärsykkeitä.

On tärkeää kunnioittaa muiden retriittiä. Siksi turhan äänekäs pölinä ja kännykän käyttö muiden aikana tekee muiden olon hankalaksi. Jos heittäydyt mielenkiintoiseen keskusteluun muiden osallistujien kanssa se toki sopii, kunhan huolehdit, ettei keskustelutuokionne häiritse muita.

Jos epäröit, puhu kanssamme

Jos sinulla on ongelmia ja joku juttu ei oikein toimi tai tuntuu ikävältä, kerro se meille. Olet sitten tyytyväinen tai tyytymätön johonkin voimme auttaa vain, jos kerrot sen meille selvästi. Olemme paikalla sinua varten, joten kysy rohkeasti meiltä. Autamme sinua mielellämme elämään ja harjoituksiin liittyvissä asioissa. Majoitustilan oma henkilökunta pitää huolta ympäristöstä, joten kerro heille, jos tarvitset jotain siihen liittyen.

Muista hemmotella itseäsi

Retriitin aikana sinulla on mahdollisuus varata pieni hemmotteluhetki itsellesi lisämaksusta. Hoidot sopivat sinulle, kun haluat hemmottelua niin mielelle kuin kehollekin. Huomioimme sinut kokonaisvaltaisesti ja hoito kietoo sinut varmasti lempeään syleilyynsä. Hoidot tehdään rauhallisissa huoneissa. Lähdet hoidosta hymyilevänä, levänneenä ja
hyvinvoivana. Mielesi on rentoutunut ja rauhallinen. Voit halutessasi varata hoidot jo ennen retriittiä ja saat niistä lisätietoa viikkoa ennen retriitin alkua. Hinnat 30-80€ hoidosta ja kestosta riippuen.

Retriitin ruokailut

Uiskolan ravintola valmistaa laadukkaat ateriat retriitin aikana olevan satokauden ja raaka-aineiden saatavuuden mukaisesti. Retriitissä ei tarjoilla punaista lihaa. Ruokavalio koostuu kasviksista, kanasta ja kalasta. Retriitin aikana pyritään välttämään valkoista sokeria.

Kaikki ateriat sisältyvät retriitin hintaan. Tarjolla on myös gluteenittomia ja laktoosittomia vaihtoehtoja. Pyydämme allergioista tiedon lähempänä retriitin alkua sähköpostitse.

Retriittiin saapuminen

Uiskola sijaitsee lyhyen etäisyyden päässä Etelä-Suomen isoimmista kaupungeista. Hyvinvointikeskus sijaitsee osoitteessa Viittakiventie 75, Hauho. Hämeenlinnasta Uiskolaan ajomatka on puoli tuntia ja Helsingistä puolitoista. Tampereelta ja Lahdesta Uiskolaan ajaa tunnissa. Tulet saamaan ennen retriitin alkua alueen kartan ja
pysäköintipaikalta on selvät opasteet päärakennukseen, josta saat avaimet omaan huoneeseesi.

Retriitin ohjelma

PERJANTAI  3.4.2020
15-17 Majoittuminen
17-18 Aloitusinfo käytännön asioista, pohjustusta tulevasta viikonlopusta sekä ensimmäinen lyhyt oppitunti
18-19 Illallinen
18.30-22 Sauna
21.15-21.30 Hyvän yön -rentoutus

LAUANTAI 4.4.2020
9-10 Aamupala
10-11.30 Ohjattu tuokio
11.30-12 Lounas
14-15 Ohjattu tuokio
16.30-18 Kävelymeditaatio laavulle (säävaraus)
18-19 Illallinen
18.30-21 Sauna ja palju lämpimänä
21-21.15 Hyvän yön -rentoutus

SUNNUNTAI 5.4.2020
8.15-9 Lempeä kehon avaus
9-10 Aamupala
10-11 Ohjattu tuokio
12-13 Lounas
13-14 Retriitin purku / lopetus
14 Kotimatkalle
Iltapalan voit nauttia perjantaina ja lauantaina omaan tahtiisi

 

Hinta 460 € sis. alv. /henkilö sisältäen:

 • Täysihoito koko retriitin ajaksi, paikan päällä valmistettua lähiruokaa: aamupala, lounas, kahvit, päivällinen, iltapala
 • Kahden yön majoitus tunnelmallisessa yhden hengen huoneessa, jossa oma WC ja suihku
 • Mahdollisuuden saunomiseen, uintiin ja kylpypaljuun
 • Ohjatut tunnit ja opetussisältö
 • Intiimin ja yksilöllisen opetuksen pienryhmälle.
 • Osallistujamäärä max. 20 henkeä

 

Maksu yhdessä tai kahdessa erässä, ensimmäinen osa ilmoittautumisen yhteydessä: Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen nenne.amnell@algu.fi

Saat paluupostina retriitin ohjelman ja laskun yhdessä tai pyydettäessä kahdessa osassa. Ensimmäinen osa, varausmaksu 260 euroa maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Toinen osa 200 euroa viimeistään kaksi viikkoa ennen retriitin alkua. Voit siis myös maksaa koko summan myös kerralla.

PERUUTUSEHDOT:
1. Asiakas voi peruuttaa tapahtuman ilman erityistä syytä seuraavasti:
a) Varaus voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 21 vuorokautta ennen tapahtuman alkua,
b) Jos varaus peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 14 vuorokautta ennen tapahtuman alkua, peritään puolet varauksen hinnasta.
c) Jos varaus peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen tapahtuman alkua, Algu Oy:llä on oikeus periä asiakkaalta koko varauksen hinta.
2. Jos varaus peruutetaan ylivoimaisen esteen (kuten sairastapauksen) seurauksena, varaus voidaan peruuttaa kuluitta. Asiakkaan on tässä tapauksessa osoitettava tapahtumaan tulon este luotettavalla selvityksellä, kuten lääkärintodistuksella, poliisitutkintapöytäkirjalla tai vakuutusyhtiön lausunnolla.
3. Jos asiakas joutuu keskeyttämään tapahtuman sairauden tai jonkin muun syyn takia, järjestäjä ei ole velvollinen palauttamaan tai alentamaan keskeytyneen tapahtuman hintaa asiakkaalle.
4. Mikäli asiakas on estynyt pääsemään tapahtumaan, hän voi myös itse myydä osallistumisoikeutensa toiselle henkilölle. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan tästä järjestäjälle.

Ostamalla tapahtuman hyväksyt ehdot.

Retriitin tiedot

Ajankohta: huhtikuu 3, 2020 - huhtikuu 5, 2020
Hinta: Vapaa sis. alv
Sijainti: HAHKIALAN UISKOLA
Osoite: Viittakiventie 75
Järjestäjän nimi: Mielen Päällä